Zeker 18 doden bij groot treinongeluk in Taiwan

Zeker zes wagons van een Taiwanese trein ontspoorden door een nog onbekende oorzaak.

Foto Ritchie B. Tongo/EPA

In Taiwan zijn zondagmiddag (lokale tijd) zeker achttien doden gevallen nadat een trein ontspoorde. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van de Taiwanese brandweer. Eerder op zondag meldde de Taiwanese spoorwegen nog dat het om 22 doden ging, maar dat is volgens de regering foutief.

Die noteerden rond kwart voor twee Nederlandse tijd achttien doden en 175 gewonden. Op foto’s is te zien hoe vijf wagons ontspoord langs de rails liggen. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Met de trein was op het eerste oog niets mis, liet de Taiwanese overheid weten.

Op beelden is te zien hoe de wagons zigzagsgewijs gekanteld liggen:

Twitter avatar cnnbrk CNN Breaking News At least 22 people have been killed and 171 others injured after a train derailed in northeastern Taiwan, according to the country’s transport ministry https://t.co/Yt4VZAGOiD https://t.co/HYcyZRxkUm

De trein ontspoorde in de kustregio Yilan, op zo’n 62 kilometer van de Taiwanese hoofdstad Taipei. Het traject waar de trein verongelukte is volgens Reuters populair bij toeristen. Aan boord zaten 366 passagiers. Veruit de meeste slachtoffers zaten in de voorste wagon. Die sloeg om, waardoor een aantal passagiers ernstig bekneld raakte en ter plekke overleed. Een van de wagons lag uren na het ongeluk nog gekanteld, met behulp van een kraan werd deze opgetild om eventuele slachtoffers onder het puin te redden. De reddingswerkzaamheden gaan tot zeker maandagochtend door.