In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

Veiligheidsdiensten dringen de pers terug bij aankomst van Saoedische ambtenaren bij consulaat van Saoedi-Arabië in Turkije. De Saoedische regering werkte deze week aan een alternatieve verklaring voor de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi: hij zou per ongeluk om het leven zijn gekomen tijdens een ondervraging.
Honderden Hondurese migranten worden geweigerd bij een grenspost. Zij willen via Guatemala en Mexico naar de Verenigde Staten om de armoede in hun thuisland te ontvluchten. Velen nemen alleen de broodnodige spullen mee, vaak in knapzakken. In totaal zouden zo’n 4.000 Hondurezen op de been zijn.
De Britse premier Theresa May begroet ‘EU-president’ Jean-Claude Juncker. De twee kwamen afgelopen week opnieuw samen in Brussel om de ‘echtscheiding’ tussen het VK en Europa te bespreken. De grens rond Noord-Ierland blijft het moeilijkste probleem in de Brexit-onderhandelingen. Na Brexit loopt de nieuwe ‘harde grens’ tussen de Europese Unie óók tussen de Ierlanden.
De Zwitserse boer Armin Capaul poseert met zijn koeien. Hij verzamelde meer dan 100.000 handtekeningen voor een referendum over financiële ondersteuning voor boeren die hun dieren niet van hun hoorns ontdoen. Eind november stemt Zwitserland over het voorstel. “Zonder hoorns ziet een koe er treurig uit”, aldus Capaul, die zich met het initiatief inzet voor dierenwelzijn.
Vrouwen van een doopsgezinde gemeenschap in Mexico. Vervoer gaat voornamelijk via paard en wagen en de christenen maken maar beperkt gebruik van technologie. Voor de traditionele groep is het lastig staande houden in Mexico. Door het land heen zouden zo’n 100.000 mennonieten wonen. Oorspronkelijk is de groep afkomstig uit Duitsland en Nederland.
Inwoners van het Canadese Toronto verzameld in een concertzaal waar ze de legalisering van cannabis vieren. Canada is het eerste grote industrieland waar het recreatieve gebruik van cannabis is gelegaliseerd. Legale teelt gaat via producenten met een vergunning van het ministerie van Gezondheidszorg.
Een Palestijnse man ruziet met een Israëlische soldaat. Eerder werd een school bij de Palestijnse stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever gesloten, maar desondanks probeerden leerlingen de school nog binnen te komen. Daarop ontstonden hevige protesten waarbij onder meer traangas tegen demonstranten werd ingezet.
Gepensioneerde soldaten van het Britse leger ('Chelsea Pensioner') staan op het punt te poseren voor een groepsfoto. In het Royal Hospital Chelsea in Londen wonen zo’n driehonderd van hen. De foto zal uiteindelijk worden gebruikt voor de 'There But Not There'-campagne ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Daarbij kwamen wereldwijd in totaal zo’n zeventien miljoen burgers en soldaten om het leven.
Een Chelsea Pensioner in volledig uniform wordt gefotografeerd in Londen. Het ‘bejaardenhuis’ bestaat al eeuwen en is sinds 2009 toegankelijk voor vrouwen en mannen.
Brandweerlieden helpen Franse jongeren evacueren. Het zuiden van Frankrijk wordt al weken geteisterd door hevige regenval waardoor veel dorpen overstroomd zijn. Het noodweer heeft tot nu toe aan zeker twaalf mensen het leven gekost. In de nacht van zondag 16 oktober viel in het stroomgebied van de Aude in enkele uren tijd evenveel regen als normaal in zeven maanden.
De Braziliaanse Silvina da Silva poseert met haar kleindochter Ana Sophia van 2,5 jaar. De moeder van het kind had na haar middelbare schooltijd willen studeren, maar zorgt in plaats daarvan fulltime voor haar dochter. Ana Sophia lijdt aan een ernstige aandoening aan het centrale zenuwstelsel, microcefalie. Daardoor zijn haar hersentjes niet volledig ontwikkeld. Haar vader wilde haar aandoening niet accepteren en weigert alimentatie te betalen.
Pakistanen hangen uit het raam om iets mee te krijgen van de uitvaart van Mehraj-ud-Din Bangroo, een militant die werd gedood tijdens een vuurgevecht met Indiase veiligheidsdiensten. Hij zou lid zijn van de Pakistaanse organisatie Lashkar-e-Taiba (LeT), die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanval op Mumbai in 2008. Daarbij werden 166 mensen gedood.
Indiase agenten slaan een hindoe-activist tijdens een demonstratie bij het Hooggerechtshof. In september schrapten Indiaas hoogste rechters in september een wet die vrouwen verbood voor “menstruerende leeftijd” een voor hindoes belangrijke tempel te betreden. Het Hof keerde zich daarmee tegen diepgewortelde conventies, conservatieve gelovigen zijn woedend.
Een jonge bezoeker van de dierentuin in het Duitse Gelsenkirchen en een ijsbeer staan oog in oog met elkaar. Duitslands bekendste ijsbeer, Knut uit Berlijn, overleed in 2011. Naar aanleiding van de geboorte van Knut stonden veel actievoerders op die vonden dat ijsberen niet in dierentuinen gehouden moeten worden.
De Amerikaanse familie Allen in een motel in Florida. Het gezin werd getroffen door orkaan Michael die in de Amerikaanse staat zeer veel schade aanrichtte. Vorige week werden er windsnelheden tot 250 kilometer per uur gemeten.