Recensie

Recensie

Meeslepende film over de maanlanding

Foto Helmut Newton

Damien Chazelle (regisseur van La La Land) maakt met First Man geen epische ruimtevaartfilm, maar houdt tot de finale juist alles klein. De film gaat weliswaar over het lange traject van testvlucht tot maanlanding, maar we zien alles door de ogen van de koelbloedige Neil Armstrong (Ryan Gosling). Het meeslepende First Man is gefilmd alsof het een documentaire over Armstrong is. Het merendeel werd gedraaid op 16mm, wat een korrelig beeld geeft dat de kijker als documentair realisme opvat. Zodra de maan in zicht komt, verandert de stijl van de film. De tot dan toe ingehouden muziek pakt prachtig uit als Armstrong op de maan landt, met schitterende, weidse shots.

Film: Drama
First Man Regie: Damien Chazelle.

●●●●●