In beeld

In Beeld: een internationale en populaire premier

Als minister van Financiën en premier ontving Wim Kok veel internationale hoogwaardigheidsbekleders. Een fotoserie van zijn politieke leven.

Wim Kok, zittend op zijn bureau in zijn werkkamer van het Torentje aan het Haagse Binnenhof.
Foto Vincent Mentzel
Kok, hier afgebeeld in 2011, was een voormalig vakbondsbestuurder. Van 1994 tot 2002 was hij minister-president van Nederland.
Foto Vincent Mentzel
(Toenmalig) koningin Beatrix en premier Wim Kok ontmoeten acteurs en musici van Het Toneel Speelt in de Stadsschouwburg van Amsterdam. (Foto: 1998)
Foto Vincent Mentzel
Wim Kok, gefotografeerd in het raam van het Torentje in Den Haag.
Foto Rien Zilvold
Wim Kok en de Amerikaanse president Bill Clinton tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Kok overhandigt Clinton een bel, die onderdeel is van het carillon bij de militaire begraafplaats Arlington National Cemetery in Virginia.
Kok ontvangt in 1999 de Palestijnse leider Yasser Arafat op het Catshuis.
Wim Kok in 1989 met zijn vrouw na zijn toespraak op de slotmanifestatie van zijn partij, de Pvda in Rotterdam.
Kok leest voor in Sesamstraat. Tommie, Ieniemienie, Hakim Traïdia, en Pino luisteren toe.
Foto Kippa
Wim Kok als minister van Financiën tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen in de Eerste Kamer.
Onder het motto "wat Zalm kan, kunnen wij ook" tillen premier Kok en minister van Binnenlandse Zaken Hans Dijkstal hun tassen boven het hoofd als zij in de Tweede Kamer arriveren voor de algemene beschouwingen.
Toenmalig Secretaris-Generaal van de VN Kofi Annan was in 2002 te gast in het Torentje in Den Haag. Annan was in Nederland voor het koninklijk huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima.
Foto Robin Utrecht / ANP
Toenmalig premier Ruud Lubbers (r) en minister Wim Kok in 1994 bij het Catshuis, waar zij Nelson Mandela te gast hebben. Mandela is op dat moment president van Zuid-Afrika en voorzitter van het ANC.
Foto Vincent Mentzel