Twitterberichten

Vrouwenrechtenactivist Shirin Musa vervolgd wegens smaad

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Shirin Musa van Femmes for Freedom wegens smaad. De directeur van de vrouwenrechtenorganisatie plaatste in december vorig jaar twee berichten op Twitter over een maatschappelijk werker uit Den Haag die genomineerd was voor de Joke Smit-emancipatieprijs, zo meldt de Volkskrant vrijdag. In de tweets schrijft Musa dat de man door het OM is vervolgd voor verkrachting van een minderjarige en dat meerdere vrouwen „zeggen dat ze door hem zijn aangerand”. Volgens het OM heeft Musa de man op deze manier onterecht beschadigd. De maatschappelijk werker, verbonden aan een stichting die zich inzet voor emancipatie, is in 2014 vervolgd voor de verkrachting van een 13-jarig meisje. Hij is in die zaak vrijgesproken. (NRC)