Thuiskok

Bananentaart

banana isolated
banana isolated

Tarte tatin met bananen. Volgens mij hebben we het op deze plek al eens eerder over bananenhaat gehad: u kunt met dit recept natuurlijk variëren en ander fruit gebruiken, mango bijvoorbeeld of peer.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Karamel: smelt de boter in een pan en roer de kokosbloesemsuiker erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm.

Beslag: klop de boter met de kokosbloesemsuiker met de mixer licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Klop er ook de geprakte bananen door. Meng er dan de bloem, het zout, bakpoeder, de citroenrasp en nootmuskaat door. Snijd de bananen in de lengte door en leg ze met de platte kant op de karamel. Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 60-70 minuten gaar. Controleer of het deeg gaar is door een satéprikker in het midden van de taart te steken. De prikker komt er schoon uit als het deeg gaar is.