Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Emmanuel Macron en Brigitte Macron bij het Élysée in Parijs.
Emmanuel Macron en Brigitte Macron bij het Élysée in Parijs. Foto Philippe Wojazer/Reuters
 1. Een tragisch verhaal van mensensmokkel en seksuele uitbuiting

  Song Yang, een ondernemende vrouw uit de Chinese provincie Liaoning, belandde in een New Yorkse massagesalon en stortte zich bij een politieinval van het balkon. Aan de hand van haar droeve lot vertelt The New York Times in een prachtig vormgegeven artikel het tragische verhaal van mensensmokkel en seksuele uitbuiting. Tip van redacteur Wieland van Dijk.

 2. Een jaar na #MeToo

  Na 1 jaar #MeToo en de kwestie Kavanaugh, is het heel interessant om de laatste aflevering van de Slow Burn podcastserie te beluisteren: over de 20 jaar oude beschuldiging van verkrachting aan het adres van Bill Clinton en wat daar destijds (niet) mee gebeurde. Iets om over na te denken, vindt correspondent Juurd Eijsvoogel.

  Luister hier: Move On
 3. Moordende Amerikaanse soldaten in het Midden-Oosten

  Amerikaanse soldaten werden ingehuurd om politici in het Midden-Oosten te vermoorden, las correspondent Jannie Schipper op BuzzFeed News. “There was a targeted assassination program in Yemen. I was running it. We did it.”

 4. Hoe Macrons vrouw een rolmodel werd

  Terwijl Emmanuel Macron keldert in de populariteitspolls, is tweederde van de Fransen nog altijd erg enthousiast over zijn vrouw, Brigitte. De opmerkelijke première dame is voor Franse vrouwen zelfs een rolmodel geworden, las correspondent Peter Vermaas in een mooi portret van Macron-biograaf Sophie Pedder in het magazine 1843 van The Economist.

 5. Wat als door Brexit het geweld in Noord-Ierland weer oplaait

  Het lijkt lang geleden dat aanslagen aan de orde van de dag waren in Noord-Ierland. De vrees is dat een harde grens door Brexit die tijd terugbrengt. In The Irish Times las redacteur Titia Ketelaar indrukwekkende gesprekken met nabestaanden van de mensen die omkwamen bij een aanslag op een douanepost in 1972.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.