Videodienst

Meer betalende kijkers en meer omzet voor Netflix

Netflix heeft het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. De meeste groei was buiten de VS. De videodienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder.

De kwartaalomzet van Netflix steeg circa een derde, naar 4 miljard dollar (3,5 miljard euro). De nettowinst was 403 miljoen dollar.

Voor volgend kwartaal rekent Netflix op een omzet van 4,2 miljard dollar en een winst van 105 miljoen dollar. Dat komt volgens de directie door de timing van de uitgaven aan eigen series die Netflix laat ontwikkelen. Het bedrijf geeft aan dat de kosten van die series weliswaar hoog zijn, maar dat die belangrijk zijn om de omzet en operationele winst nog lange tijd te laten doorgroeien. (ANP, Bloomberg)