verdwijning Jamal Khashoggi

Turkse krant bericht over geluidsopnames van een moord met gruwelijke details

Er komen steeds meer gruwelijke details naar buiten over de moord op de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Uit audio-opnames zou blijken dat tijdens de ondervraging van de journalist meerdere vingers zijn afgehakt waarna hij nog enkele minuten leefde voordat hij werd onthoofd. Daarna werd zijn lichaam in stukken gesneden en uit het consulaat gesmokkeld. De Saoedische consul Mohammad al-Otaibi zou aanwezig zijn geweest bij de marteling, op de opnames is zijn stem te horen. Tegen het team van ondervragers, onder wie een forensisch arts die een hoge positie heeft bekleed bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, zei Al-Otaibi: „Doe het ergens buiten het consulaat, anders kom ik in problemen.” Een van de mannen liet hem weten: „Houd je kop als je in leven wilt blijven wanneer je terugkeert naar Saoedi-Arabië”. The New York Times onthulde woensdag dat meerdere mannen uit dit moordcommando verbonden zijn met kroonprins Mohammed bin Salman. Eén van hen reisde vaak met hem mee op staatsbezoeken. Op foto’s is hij vlakbij Bin Salman te zien in Houston, Parijs, Boston en bij de VN. (Reuters)