Tennis

Kiki Bertens mag alsnog naar WTA Finals in Singapore

Kiki Bertens mag toch meedoen aan de WTA Finals, het eindtoernooi voor de beste acht tennisspeelsters ter wereld. Bertens (26) greep woensdag naast de kwalificatie, maar kan door een rugblessure van de Roemeense nummer 1 van de wereld, Simona Halep, toch meedoen. Bertens stond als nummer 9 van de wereldrangranglijst bovenaan de reservelijst. Ze werd woensdag bij het WTA-toernooi in Moskou in de tweede ronde uitgeschakeld en kon daardoor de Tsjechische Karolina Plisková niet meer inhalen. Maar Halep trok zich donderdagochtend vanwege aanhoudende rugklachten terug. Zo wordt Bertens de eerste Nederlander die meedoet aan het toernooi sinds Brenda Schultz-McCarthy in 1997. Het toernooi vindt net als de afgelopen jaren plaats in Singapore en begint op zondag 21 oktober. (NRC)