Tennis

Bertens verliest in Moskou en mist WTA finals in Singapore

Kiki Bertens heeft naast het laatste ticket voor de WTA Finals gegrepen. Ze werd woensdag in Moskou in de tweede ronde uitgeschakeld en kan de Tsjechische Karolina Pliskova niet meer inhalen. Bertens verloor van de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovitsj: 6-3, 4-6 en 6-3. Ze knokte zich in de tweede set terug in de wedstrijd en hield het hoofd koel toen Sasnovitsj terugkwam tot 4-4. In de derde set liep de Wit-Russin uit naar 3-0. Die achterstand maakte Bertens nog goed, maar de partij ging toch verloren. Door de nederlaag van Pliskova eerder op de dag in Moskou tegen Vera Zvonareva, was de Oekraïense Elina Svitolina verzekerd van het zevende ticket voor de WTA Finals. Omdat Bertens verloor is Pliskova alsnog zeker van deelname aan het eindejaarstoernooi in Singapore. (ANP)