Misbruikschandaal

Voormalige baas van de Amerikaanse turnbond opgepakt

De voormalige baas van de Amerikaanse turnbond USA Gymnastics is woensdag gearresteerd in verband met het grote misbruikschandaal bij de turnbond. Steve Penny wordt verdacht van knoeien met het bewijsmateriaal tijdens het onderzoek naar misbruik door oud-teamarts Larry Nassar, meldt USA Today. Volgens de openbaar aanklager heeft Penny documenten laten verdwijnen uit het trainingscomplex Karolyi Ranch. Dat zou hij hebben gedaan nadat hij erachter kwam dat de politie onderzoek deed naar de beschuldigingen dat turnsters daar waren misbruikt. Penny was al opgestapt bij turnbond. Er was destijds kritiek dat meldingen over het misbruik door Nassar niet serieus werden genomen. De teamarts is tot 175 jaar celstraf veroordeeld voor misbruik van meer dan 150 turnsters. (ANP)