Kiki Bertens alsnog naar WTA Finals na blessure Halep

Door een rugblessure van de Roemeense nummer één van de wereld kan Bertens toch deelnemen aan het lucratieve eindtoernooi.

Kiki Bertens in actie in Ohio, in een eerdere wedstrijd tegen Halep.
Kiki Bertens in actie in Ohio, in een eerdere wedstrijd tegen Halep. Foto Mark Lyons / EPA

Kiki Bertens mag toch meedoen aan de WTA Finals, het prestigieuze eindtoernooi voor de beste acht tennisspeelsters ter wereld. De 26-jarige Bertens greep woensdag naast de kwalificatie, maar kan door een rugblessure van de Roemeense nummer één van de wereld, Simona Halep, toch deelnemen.

Bertens stond als nummer negen van de wereldrangranglijst bovenaan de reservelijst. Ze werd woensdag bij het WTA-toernooi in Moskou in de tweede ronde uitgeschakeld en kon daardoor de Tsjechische Karolina Plisková niet meer inhalen. Maar Halep trok zich donderdagochtend vanwege aanhoudende rugklachten terug, waardoor Bertens alsnog mag deelnemen.

Zo wordt Bertens de eerste Nederlander die meedoet aan de WTA Finals sinds Brenda Schultz-McCarthy in 1997. Het toernooi is net als de afgelopen jaren in Singapore en begint op zondag 21 oktober.

Lucratief

De WTA Finals wordt jaarlijks georganiseerd aan het einde van het tennisseizoen. Alleen de beste acht tennisspeelsters uit het enkelspel en de beste acht koppels uit het dubbelspel mogen meedoen, waardoor het toernooi gezien wordt als het officieuze wereldkampioenschap van het vrouwentennis. Het totale prijzengeld is bijna 6,1 miljoen euro en voor de winnares van het enkelspel ligt er 1,6 miljoen euro klaar.

Lees over waarom Kiki Bertens zo goed is op gravel én op gras