Champions League

Vrouwen Ajax op eigen veld kansloos tegen Lyon: 4-0

De vrouwen van Ajax hebben woensdagavond in de achtste finale van de Champions League met 4-0 verloren van Olympique Lyon. Op sportpark De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax, bleek de Franse ploeg een paar maten te groot voor de Amsterdamse vrouwen. Lyon, met de Nederlandse international Shanice van de Sanden in de selectie, is de laatste jaren veruit de meest succesvolle vrouwenploeg in Europa. De club won de Champions League in 2011, 2012, 2016, 2017 en 2018. Lyon kwam in Amsterdam al na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Amel Majri. Selma Bacha verdubbelde de score nog voor rust. In de tweede helft maakte de Noorse Ada Hederberg er 3-0 van. Vlak voor tijd tekende Izzy Christiansen voor de 4-0. De return in Lyon is op 31 oktober. (NRC)