Belgisch schandaal

Speciale commissie stelt code op voor Belgisch topvoetbal

Een speciale commissie moet in het Belgische profvoetbal de problemen rond makelaars en andere tussenpersonen gaan aanpakken. Daartoe heeft de Pro League besloten naar aanleiding van het corruptieschandaal dat vorige week naar buiten kwam. De commissie zal bestaan uit drie leden, onder wie minister van Staat Melchior Wathelet en Pierre François, de baas van de Pro League. De derde naam is nog niet bekend. De 69-jarige Wathelet, voormalig vicepremier, is voorzitter. De commissie gaat onder meer een interne code voor de 24 profclubs opstellen. Daarmee kunnen de Pro League en de Belgische autoriteiten tot regelgeving overgaan. Het onderzoek naar de fraude in het Belgische voetbal begon eind vorig jaar omdat er concrete aanwijzingen waren van ‘verdachte financiële handelingen’. (ANP)