Voetbalschandaal

‘Belgische voetballer bekent benaderd te zijn voor matchfixing’

De Belgische voetballer Olivier Myny heeft toegegeven voor het duel tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren benaderd te zijn om de uitslag te beïnvloeden, melden Belgische media. Het zou voor het eerst zijn dat een speler een poging tot matchfixing in de hoogste Belgische voetbalklasse heeft bekend. De wedstrijd KV-Mechelen-Waasland-Beveren wordt specifiek genoemd in het fraude- en matchfixingschandaal dat vorige week aan het licht kwam. Myny zou hebben gezegd dat hij weliswaar gewoon zijn best heeft gedaan, maar dat in de aanloop naar de wedstrijd iemand uit zijn entourage is benaderd. In afwachting van verder onderzoek is Myny vrijgelaten. Hij wordt, net als een van zijn zaakwaarnemers, nog wel verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en corruptie. (NRC)