NRC beantwoordde vragen over de Brexit

De aanloop naar de Brexit op 29 maart 2019 verloopt chaotisch. VK-correspondent Melle Garschagen en buitenlandredacteur John Hoogerwaard beantwoordden vragen van abonnees.

Foto Istock

De Ierse grenskwestie, de backstop, muitende Lagerhuisleden bij de Conservatieven, een fanatieke gedoogpartner van het kabinet in Noord-Ierland en Theresa May die wanhopig probeert de boel bij elkaar te houden. De aanloop naar de Brexit op 29 maart 2019 verloopt alles behalve ordelijk.

Lees ook: Hebben de Britten spijt van hun keuze? En elf andere vragen over de Brexit

Woensdag en donderdag is er een top van EU-leiders in Brussel, maar een concreet plan ligt nog niet op tafel. Het dossier is dan ook complex.

Hoewel wij met onze verhalen proberen het hele speelveld zo inzichtelijk mogelijk te maken, kunnen wij ons voorstellen dat u als lezer met vragen zit. Daarom beantwoordden VK-correspondent Melle Garschagen en buitenlandredacteur John Hoogerwaard hieronder op woensdag 17 oktober vragen van abonnees. Om de vragen te zien moet u zijn ingelogd.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.