Podcast

Moeten we Nederland inleveren aan de zee?

Over twee eeuwen kan de zeespiegel twee tot achter meter stijgen, stellen onlangs gepubliceerde klimaatstudies. Hoe accuraat is die voorspelling? En hoe ziet de wereld er dan uit? Klimaatredacteur Marcel aan de Brugh stelde zich de toekomst voor en schat in: we zijn er nog niet klaar voor.

Nederland staat wereldwijd bekend om de strijd tegen zee. Verschillende watersnoodrampen resulteerden in een vooruitstrevend Deltaplan van dijken, inpoldering en stormvloedkeringen. Maar nu de zeespiegel stijgt rijst de vraag: is het voldoende? Je hoort het, in deze aflevering van Onbehaarde Apen.

Lees ook Wat als de zeespiegel tien meter stijgt?
Luister ook de vorige aflevering van Onbehaarde Apen: Waarom Lucas een soortenblog bijhoudt

Productie Mirjam van Zuidam.