Recensie

Recensie Film

‘Mile 22’ is een pief-paf-poef film

Actiefilm ‘Mile 22’ presenteert zich als politieke actiefilm maar is in feite een ouderwetse knokfilm.

Bestaat er zoiets als macho-filmmaken? Zo ja, dan is Mile 22 er een voorbeeld van. Hoofdrolspeler James Silva (Mark Wahlberg) is de leider van een meedogenloos eliteteam dat een geheime Russische operatie oprolt, waarbij er doden vallen. Silva is een kleurrijk figuur over wie zijn team praat in termen van aandoeningen: is hij nou hoogbegaafd, een autist of manisch-depressief?

Hun nieuwe missie speelt zich af in een Aziatisch land, waarbij zij een bron die beschikt over cruciale informatie het land uit moeten smokkelen. Daarbij worden ze belaagd door de geheime dienst en door wraakzuchtige Russen. Lukt het om deze Aziaat op tijd op het vliegveld te krijgen, middels een dollemansrit van 22 mijl?

Mile 22 presenteert zich als politieke actiefilm maar is in feite een ouderwetse knokfilm. Zelden zal een film zo’n hoge body count’ hebben. De Aziatische ster Iko Uwais mag zijn martial art-skills tonen waardoor er nogal wat botten worden gebroken. Dit alles wordt opgevoerd in een machostijl, met humoristisch bedoelde monologen en ontelbaar veel pief-paf-poef momenten.