De directeur haalt het eten

Fotograaf Folkert Koelewijn trekt langs Nederlandse bedrijfskantines en brengt in beeld hoe onze lunch eruitziet.

Foto Folkert Koelewijn

Op dagen dat de leraren van OBS Nelson Mandela in Rotterdam tot laat op school moeten zijn, haalt directeur Norine Meinster eten. Pizza, Chinees, patat of, zoals op de foto, roti. Alles uit de buurt, vertelt Meinster, die zelf niet op de foto staat. „En we sluiten af met een lekker ijsje. Of, als er veel knoflook in het eten zat, met kauwgom.”

Veertien klassen heeft de basisschool, op twee locaties. Lunchen doen de leraren sinds dit schooljaar niet meer samen, ze eten samen met hun klassen in de pauze. „Dat zijn voor ons heftige dagen”, aldus Meinster. „Maar voor de kinderen is het een stuk rustiger.”

Actuele vacatures

Meer vacatures

Uitgelichte artikelen

Meer artikelen