China

Rutte en Li gaan ‘heel nauw samenwerken’ voor vrije handel

Nederlandse bedrijven hebben tijdens het bezoek maandag en dinsdag van de Chinese premier Li Keqiang aan Nederland een reeks overeenkomsten met Chinese bedrijven getekend. Zo heeft luchtvaartmaatschappij KLM een onderhoudscontract gesloten met Xiamen Airlines en een deal met onlinereisbureau Ctrip.com. Het Nederlandse bedrijf Lithium Werks investeert de komende jaren 1,6 miljard euro in de realisatie van een batterijenfabriek in China. Ook bleek dat premier Li en zijn Nederlandse ambtgenoot Rutte volgens de laatste „heel nauw samenwerken” om het overleg van landen in internationale organisaties te versterken. Die samenwerking is „niet alleen belangrijk om een vrije en eerlijke handel te waarborgen”, maar ook om klimaatverandering het hoofd te bieden. (NRC).