Thuiskok

Zelfgemaakte granola

Voor liefhebbers van een zoet ontbijt is deze granola een aanrader. Kokosbloesemsuiker vindt u in de natuurwinkel; het heeft een wat droppige geur, een licht droppige smaak ook met een hint van ziltigheid.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Breng de suiker met de olie, koekkruiden, 1 tl zout en 6 el water in een ruime steelpan aan de kook. Roer goed en laat een paar minuten zachtjes koken. Meng in een kom de vlokken, pitten, cranberry’s en walnoten en meng het oliemengsel er goed doorheen.

Spreid alles uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola 20-25 minuten in de oven. Schep het mengsel regelmatig om en haal uit de oven als de granola licht gekleurd is. Pas na afkoelen wordt hij krokant.

Laat afkoelen en schep de geschaafde kokos erdoorheen. Lekker met dikke kwark en blauwe bessen of in sinaasappelsap gewelde tutti frutti. In een afgesloten trommel of grote weckfles is de granola een maand houdbaar.