frankrijk

Twaalf doden en vijf gewonden na regenval en overstromingen

Hevige regenval en overstromingen hebben in Zuid-Frankrijk aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Er zouden vijf zwaar gewonden zijn gevallen. In de nacht van zondag op maandag viel in het stroomgebied van de Aude in enkele uren tijds evenveel regen als normaal in zeven maanden. Een aantal dorpen raakte geïsoleerd, bewoners werden in hun slaap overvallen. Huizen liepen onder water en auto's werden weggespoeld. President Macron heeft de aankondiging van nieuwe ministers met het oog op de ramp uitgesteld. Premier Édouard Philippe vloog naar het rampgebied. In eerste instantie waren 350 mensen betrokken bij de reddingsoperatie, uiteindelijk moeten dat er 700 worden. De dorpen Conques-sur-Orbiel, Villegailhenc en Villardonnel waren het zwaarst getroffen. (AFP, Reuters)