Vermissing Khashoggi

Saoedi-Arabië dreigt: bij sancties slaan wij harder terug

Saoedi-Arabië zegt eventuele sancties na de vermissing van de kritische journalist Jamal Khashoggi te zullen vergelden met zwaardere tegenacties. Dat meldt het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring die zondag op Twitter is gedeeld. Saoedi-Arabië, ’s werelds grootste olieproducent, zegt vals beschuldigd te worden van de verdwijning van Khashoggi. Deze betrad dinsdag het Saoedische consulaat in Istanbul en kwam niet meer naar buiten. De Saoedi’s reageerden op president Trump. Die zei zaterdag dat „zware straf” volgt, als uit onderzoek blijkt dat de journalist vermoord is door Saoedische agenten. Daarop daalde de waarde van de Saoedische beurs zondag bijna 7 procent.

Column Carolien Roelants pagina 15