Ironman

Afzien op Hawaï

Foto’s Bruce Omori/EPA

Het is een van de grote traditionele wedstrijden in de sport geworden: de Ironman van Hawaï, het WK van de triatlon. Zaterdag was het de veertigste editie, met aan de start 2.500 deelnemers, onder wie dertig Nederlanders. Bij de mannen was de Duitser Patrick Lange (foto linksonder) opnieuw de beste na 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen. Hij brak zijn oude record: met 7 uur, 52 minuten en 39 seconden was hij de eerste die een tijd onder de acht uur realiseerde. De Belg Bart Aernouts werd tweede. Bij de vrouwen wist de Zwitserse Daniela Ryf eveneens haar wereldtitel een vervolg te geven. Ryf finishte in een nieuw parcoursrecord van 8 uur, 26 minuten en 16 seconden. De Britse Lucy Charles behaalde op tien minuten zilver.