In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Aanhangers van Jair Bolsonaro, de extreem-rechtse presidentskandidaat in Brazilië, vieren de uitslag van de eerste verkiezingsronde van afgelopen zondag. Ze worden gadegeslagen door reizigers in de bus. De 63-jarige Bolsonaro won de eertse ronde van de presidentsverkiezingen met ruim 46 procent en is de favoriet voor de tweede ronde, eind deze maand. De partijleider van PSL werd echter een week geleden neergestoken door een tegenstander en kan nog niet meedoen aan debatten of campagne voeren.
Foto Ricardo Moraes/Reuters
De orkaan Michael trof eerder deze week de Amerikaanse staten Florida, Georgia en North en South Carolina getroffen. In Panama City Beach veroorzaakte de storm, net als elders, een spoor van verwoesting, zoals te zien aan het logo van deze McDonald's.
Foto Jonathan Bachman/Reuters
Dezelfde orkaan deed ook Cuba aan, voornamelijk het westen van het eiland. Deze foto werd op 8 oktober gemaakt in Havana, met de storm in aantocht: Alexander Charnicharo vist aan de kust.
Foto Alexandre Meneghini/Reuters
Charles Bennett (rechts op de foto) helpt Peter Moore met zijn voorbereidingen - zoals het aanbrengen van een zelfbruiner - op een speciale bodybuilding-competitie, georganiseerd door de International Association of Trans Bodybuilders in Atlanta. Moore veranderde twee jaar geleden van geslacht. Voor zijn bodybuilding verloor hij zo'n 9 kilo.
Foto David Goldman/AP
Een Puma Cougar-helikopter van de Zwitserse luchtmacht vliegt in formatie in een demonstratievlucht over de Zwitserse berg Axalp.
Foto Arnd Wiegmann/Reuters
Dinsdag gingen onder meer studenten, links-politieke groepen en gepensioneerden de straat op in steden als Parijs, Nice en Marseilles. Ze gaven daarmee gehoor aan een oproep tot een nationale dag van protest, door meerdere Franse vakbonden die tegen de hervormingen van president Emmanuel Macron zijn. In Parijs trad de politie hard op tegen de protesten; foto's van deze bebloede demonstrant werden wijd gepubliceerd.
Foto Etienne Laurent/EPA
Afgelopen zondag botsten twee handelsschepen op elkaar in de Middellandse Zee, vlak ten noorden van het Franse eiland Corsica. Het gaat om een Tunesisch (links) en Cypriotisch schip. De Franse en Italiaanse autoriteiten proberen nu te voorkomen dat te veel brandstof weglekt in de zee. Deze foto werd vrijgegeven door de Marine Nationale, de Franse marine.
Foto Alexandre Groyer/Marine Nationale
De Syrische militair Mostafa verloor zijn beide benen in de Syrische burgeroorlog. In het Ahmad Hamish Martyr-ziekenhuis in Damascus krijgt hij fysiotherapie om te leren omgaan met die handicap.
Foto Hassan Ammar/AP
Zaterdag werd Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,9 - de zwaarte beving sinds de enorme natuurramp die het eiland in 2010 trof. Gedurende het weekend volgden ook naschokken, waaronder een met een kracht van 5,2. Dit jongetje wordt behandeld in het ziekenhuis van Port-de-Paix, na de naschok van zondag. Het tot nu toe bekende dodental staat op twaalf, maar de verwachting is dat dat nog verder oploopt.
Foto Dieu Nalio Chery/AP
Dit zijn zes 'nieuwe' Canadezen, die poseren op de top van de CN Tower, de toeristenattractie én zendmast in Toronto. Voor deze foto, genomen vlak voordat ze hun eed voor Canadees burgerschap aflegden, bevonden ze zich op zo'n 356 meter hoogte.
Foto Reuters/via CN Tower
De Franse voetballers Mamadou Sakho en Blaise Matuidi tijdens een training met de nationale ploeg op het trainingscomplex bij Clairefontaine. Donderdag speelden Les Bleus een vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland (2-2); komende week staat een wedstrijd tegen Duitsland op het programma voor de Nations League.
Foto Franck Fife/AFP
Deze mensen werden geëvacueerd toen het munitiedepot, in de buurt van hun stad Ichnya (noorden van Oekraïne), op dinsdagochtend ontplofte. Volgens de autoriteiten zijn geen berichten van doden of gewonden bekend; in totaal zijn 12.000 omwonenden uit hun huizen begeleid. Het depot is verwoest door een reeks ontploffingen en ging daarna in vlammen op.
Foto Genya Savilov/AFP
Een portret van Harrison Massie (22) in het appartement van zijn moeder in St. Louis, in de Amerikaanse staat Missouri. De fotografe maakte dit beeld in het kader van een serie over Massie, die zij leerde kennen als 'Haley'.
Foto Sara Swaty
Meer mensen die gewond raakten in de aarbeving en naschokken op Haïti, afgelopen weekend, krijgen hulp in het ziekenhuis van Port-de-Paix. De bevingen, een herinnering aan de zware natuurramp die het eiland in 2010 trof, veroorzaakten veel paniek onder de inwoners. Het dodental staat op 12, er zouden 188 gewonden zijn.
Foto Olando Barria/EPA
Luitenant Mike Brandt van de politie van Florence, een stad in het Amerikaanse South Carolina, woont de uitvaartdienst bij voor Terrence Carraway, een politieagent die op 3 oktober omkwam terwijl hij aan het werk was.
Foto Richard Shiro/AP