BBC-onderzoek:

Syrische regime gebruikte ook ná najaar 2013 chemische wapens

Het Syrische regime heeft volgens BBC-onderzoek sinds 2013 in tientallen gevallen chemische wapens gebruikt, als onderdeel van een strategie. De BBC heeft 164 vermeende chemische aanvallen opnieuw bekeken, met hulp van experts. In 106 gevallen werd geconcludeerd dat chemische wapens in het spel waren, 51 keer ging het om luchtaanvallen. Alleen het regime heeft een luchtmacht. De BBC keek naar aanvallen sinds september 2013. Toen ging Syrië akkoord met de verwijdering van zijn chemische wapens onder toezicht. Damascus heeft sindsdien ontkend dat het nog chemische wapens bezit. De BBC vond geen bewijs dat oppositiegroepen, anders dan IS, chemische wapens hebben gebruikt.

Even een veilig gevoel in Idlib pagina 14-15