Voetbal

Onderzoek naar matchfixing in Champions League

De Franse justitie doet vooronderzoek naar verdenkingen van matchfixing bij een Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Rode Ster Belgrado op 3 oktober. Een bestuurder van de Servische voetbalclub zou volgens het sportblad L’Équipe van plan zijn geweest om vijf miljoen euro in te zetten op een verlies voor Rode Ster met vijf doelpunten verschil. Daarmee zou hij tientallen miljoenen euro’s hebben kunnen verdienen. De wedstrijd eindigde inderdaad in 6-1, onder meer door drie doelpunten van de Braziliaanse topspeler Neymar. Volgens L’Equipe had de Europese voetbalbond UEFA verdenkingen na een „betrouwbare” tip en werden de autoriteiten drie dagen voor de wedstrijd gewaarschuwd. Een Franse openbaar aanklager bevestigde het onderzoek, maar wilde geen toelichting geven. Rode Ster ontkent de verdenkingen van matchfixing en noemt de aantijgingen in een reactie „schandalig en walgelijk”, (NRC)