Recensie

Recensie

Hollandse meesters in Engelse handen

Foto Helmut Newton

Het Mauritshuis in Den Haag toont tot en met 6 januari 22 Hollandse meesters uit 12 Britse landhuizen. Engelsen waren in de zeventiende eeuw namelijk dol op Hollandse schilders. Te zien zijn onder andere De slag bij Kijkduin (1673) tussen Engeland en Holland van Willem van de Velde de Oude (waarvoor hij als ‘oorlogscorrespondent’ in opdracht werkte van de Engelsen), Landschap met Tobias en de engel (1625) van Cornelis van Poelenburch en twee werken van Jan Lievens. Verder ook: Jan Steen, Gerard ter Borch, Rembrandt (een echte, de authenticiteit is recent vastgesteld), Pieter de Hooch en Aelbert Cuyp.

Expositie
National Trust, Hollandse meesters uit Britse landhuizen, van 11 okt t/m 6 jan, in het Mauritshuis, Den Haag. Zie: Mauritshuis.nl