Elektrisch vliegtuigje neergestort in Groningen, piloot overleden

De 55-jarige piloot, een man uit Drachten, is overleden. Het vliegtuig stortte rond 12.50 uur neer op een weiland bij Onstwedde.

Het vliegtuig vloog in brand na de crash.
Het vliegtuig vloog in brand na de crash. Foto Persbureau Meter/ANP

In het Groningse Onstwedde is zaterdag een elektrisch vliegtuigje neergestort, meldt de politie. De piloot is overleden, hij was de enige inzittende. Het gaat om een 55-jarige man uit Drachten. Na de crash ontstond een brand in het vliegtuig, die is inmiddels onder controle.

Het vliegtuig stortte rond 12.50 uur neer op een weiland aan de Vosseberg, in de buurt van een vliegveld. De hulpdiensten rukten massaal uit, er werd onder meer een traumahelikopter ingezet. Eerder meldde de politie dat de piloot zwaargewond was en behandeld werd.

Pipistrel

Het is vooralsnog onduidelijk of de piloot nog in het vliegtuig zat toen deze in brand vloog. Luchtvaarttoezicht doet onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de crash. Vooralsnog is er nog niets bekend over de toedracht.

Het vliegtuig in kwestie is een Pipistrel Alpha Electro, meldt Luchtvaartnieuws. Het is een innovatief trainingstoestel voor twee personen dat vliegt op elektriciteit.

Onstwedde ligt in het oosten van Groningen.