Samenwerking

Persgroep en RTL gaan samen reclame verkopen en kopij delen

De Persgroep en RTL Nederland gaan samenwerken. De uitgever van de Volkskrant, AD en regiokranten gaat kopij delen met RTL. Ook bundelen ze hun digitale advertentieverkoop. De Persgroep zal display-reclame (banners) verkopen voor alle sites, RTL verzorgt de video-advertenties. Verder willen ze samen gesponsorde kopij maken voor bedrijven. Vorige week meldde RTL al dat het samenwerkt met radiozender Q-music (Persgroep). Het is bijzonder dat beide concurrenten in de slag om de digitale mediaconsument de handen ineen slaan. Hun initiatief past in de toenemende roep om meer samenwerking tussen Nederlandse mediabedrijven in de strijd met Netflix, Google en Facebook. Deze week spraken vertegenwoordigers van Nederlandse media hierover opnieuw met minister Slob (Media, CU). (NRC)