In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van de maand september

Vincent van Wijk wint met ‘Theo’ de vakjuryprijs van september, met als thema ‘Huisdier’. “De foto is erg intrigerend. Hij is mooi beeldvullend en de scherpte op de bek is knap gefotografeerd”, aldus de jury van de fotowedstrijd. We zetten hieronder de top-10 op een rij, met motivering van de jury.
De winnende foto. "De foto is erg intrigerend. Het beeldvullende is mooi en de scherpte op de bek is erg knap gefotografeerd. De foto doet de kat een echt roofdier lijken, het is geen poesje meer. Ook het kleurgebruik is mooi van de witte kat en de roze bek."
Vincent van WIjk
2. Summer 2018. "Mooi lichtval en een goed gekozen moment. Het is een fotografisch sterke foto. De scene met interactie is leuk, er is veel te zien. Ook is het lief hoe het hondje naar de jongen kijkt, dit geeft een huiselijk gevoel."
Marjolijn Maljaars
3. De onderkant van Guus. "Wat een origineel standpunt. Het zijn goede kleuren met mooie zwarttonen. De houding van de hond is leuk, hij lijkt net platgeslagen."
Mandy van Dijk
4. Lekker zo’n bad. "Wat een leuk moment, een papegaai in huiselijke setting. De scherpte van de foto is goed en de kleuren zijn mooi."
Tine Donleben
5. Catseyes. "Dit is een mooi portret. Het karakter van de kat komt goed naar voren en de foto heeft een goede scherpte."
Marcel van Dijk
6. Welkom thuis. "Erg leuk dat er afstand genomen is, waardoor het kleine beestje in de grote ruimte benadrukt wordt. Mooi gebruik van tegenlicht en het is gewoon een hele lieve foto."
Eliza Hagens
7. Evert. "De foto heeft een grappig effect door ogen en de tanden. Er zit humor in de foto."
Karin Brussaard –
8. "De fotograaf heeft een leuk standpunt, deze geeft diepte door de dubbele laag."
Sonja Weber
9. Who wants to get some sleep. "De foto valt op tussen alle inzendingen omdat het echt een grafische foto is. Het lijkt bijna alsof hij op het kopieerapparaat is gelegd."
Astrid Herrebrugh
10. "De hond heeft bijna wat menselijk door zijn doordringende blik. Je ruikt bijna de natte hond. De foto heeft iets huiselijks."
Desiree van den Broek
De publieksprijswinnaar: Noa's compassion for cats.
Jacqueline Dol