Batterij-explosie

NVWA: hoverboards zijn brandgevaarlijk

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) draagt fabrikanten van hoverboards op om hun apparaten per direct van de markt te halen. Uit onderzoek blijkt dat dertig onderzochte hoverboards brandgevaarlijk zijn. Na meldingen van hoverboards die in brand vlogen of waarvan de batterij explodeerde onderzocht de NVWA een doorsnede van in Nederland verkrijgbare hoverboards. Daaruit bleek dat bij alle onderzochte apparaten het laden niet stopt wanneer de batterij vol is. Dit vergroot de kans op spontane ontbranding van de batterij. Bij sommige hoverboards ontbrak de beveiliging voor oververhitting, was de behuizing niet brandwerend genoeg en bleken de kabels kwetsbaar. De NVWA adviseert consumenten een hoverboard alleen op te laden als men in de buurt is. (NRC)