Originals

Snapchat komt met eigen video’s om gebruikers te trekken

Snapchat komt met eigen video’s die alleen via de app te bekijken zullen zijn: ‘Snap Originals’. Dat heeft Snap Inc., het moederbedrijf van de sociale media-app, woensdag bekendgemaakt. Het gaat om onder meer realityseries, horror, drama en comedy. De video’s zijn bedoeld voor jongeren, en zullen in de toekomst moeten worden uitgebreid met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering duurt zo’n vijf minuten. Tussendoor worden reclames getoond. Snapchat hoopt op deze manier nieuwe gebruikers te trekken. Afgelopen zomer werd bekend dat het aantal gebruikers voor het eerst sinds de oprichting in 2011 gedaald was. De inkomsten van het bedrijf stegen wel, dankzij advertenties. De jaaropbrengst steeg met 44 procent naar 262 miljoen dollar. (NRC)