Vijftig doden bij busongeluk Kenia

De bus was onderweg van de Keniaanse hoofdstad Nairobi naar Kisumu toen het voertuig bij het afdalen van een steile helling van de weg af raakte.

Bij een busongeluk in Kenia zijn zeker vijftig mensen omgekomen. De bus op de foto verongelukte eind september. Hierbij kwamen zeker elf mensen om het leven.
Bij een busongeluk in Kenia zijn zeker vijftig mensen omgekomen. De bus op de foto verongelukte eind september. Hierbij kwamen zeker elf mensen om het leven. Foto: EPA

Bij een busongeluk in het westen van Kenia zijn woensdag zeker vijftig mensen om het leven gekomen. Dat lieten de autoriteiten weten aan persbureau AP. De politie houdt er rekening mee dat het dodental nog verder oploopt.

De bus was onderweg van de hoofdstad Nairobi naar Kisumu toen het voertuig tijdens het afdalen van een steile helling van de weg af raakte. De bus schoot door de vangrail en viel zo’n twintig meter naar beneden. Volgens de krant Daily Nation zijn bij het ongeluk zeker acht jonge kinderen omgekomen. Ook zouden nog veel mensen vastzitten onder het wrak. In de bus zou plek zijn voor 67 passagiers.

Bewoners van de regio zeggen tegen Daily Nation dat de wegen in het gebied berucht zijn. Alleen al dit jaar zouden er tien ongelukken hebben plaatsgevonden. Jaarlijks eist het verkeer in Kenia drieduizend levens. Eind september kwamen bij een busongeluk ook al elf mensen om het leven.