Podcast

Onbehaarde Apen: Waarom Lucas een soortenblog bijhoudt

Hoeveel onontdekte uilensoorten zijn er nog op Lombok? Die vraag klinkt gek, maar is het niet. Onderzoekers schatten dat er jaarlijks zo’n 18.000 nieuwe diersoorten bijkomen. Lucas houdt een lijstje bij, en mocht zelfs een Nederlandse naam bedenken.

Na het horen van een ongebruikelijke lokroep, ontdekten biologen een tot nu toe onbekende uil op het Indonesische eiland Lombok; de Otus jolandae. Vernoemd naar de vrouw van een van de biologen “die bijdroeg aan de ontdekking”. Hoe kan het dat er nog steeds nieuwe soorten worden ontdekt? En zullen we ooit alle dieren kennen? Je hoort het, in deze aflevering van Onbehaarde Apen.

Luister ook de drie(!) bonusafleveringen van Onbehaarde Apen over de Nobelprijzen: Onbehaarde Apen verslaan de Nobelprijzen

Productie Mirjam van Zuidam.