Matchfixing

Topfiguren Belgisch voetbal opgepakt in onderzoek corruptie

Verschillende topfiguren uit de Belgische voetbalwereld zijn woensdagochtend opgepakt in verband met een groot onderzoek naar corruptie en matchfixing. Onder meer twee topscheidsrechters en trainer Ivan Leko van Club Brugge zouden zijn meegenomen voor verhoor, schrijft de Belgische krant De Standaard. De zaak draait om spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan financiële fraude en witwassen van grote sommen geld. Ook zou mogelijk sprake zijn van matchfixing. Wat er exact aan de hand is en wie er allemaal zijn opgepakt, was woensdag rond 11.30 uur nog onduidelijk. Het federaal pakket in België heeft de arrestatie van in ieder geval Bayat bevestigd. De scheidsrechters zouden vrienden zijn van Veljkovic; gekeken wordt of ze een rol speelden bij matchfixing. (NRC)