Gothische letters

C&A gaat de fout in met ‘neonazi-opdruk’ op truien

Modeketen C&A heeft in Duitsland een trui uit de handel genomen, omdat het te veel deed denken aan kleding die populair is onder neonazi’s. Het betreft een hoodie waar met grote Gothische letters „Division” op staat. Op Twitter merkten gebruikers op dat het opschrift verdacht veel lijkt op dat van een neonazigroep die zichzelf ‘Division Franken’ noemt. Ook is er een Duitse rockband ‘Division Germania’ die in zijn muziek extreem-rechts gedachtegoed verspreidt. Het van oorsprong Nederlandse C&A, waarvan een van de hoofdkantoren in Düsseldorf staat, spreekt tegenover de Westdeutsche Allgemeine Zeitung van een „betreurenswaardige fout” en biedt excuses aan. De ophef is voor C&A extra pijnlijk. De familie Brenninkmeijer steunde tijdens de Tweede Wereldoorlog nazipartij NSDAP. (NRC)