Recensie

Recensie Muziek

Bokanté heeft warrig verhaal zonder pointe

Bokanté is het project van Snarky Puppy-bassist Michael League waarin muzikanten uit vier continenten samen op zoek gaan naar de blues in Africa, de Arabische wereld, Noord- en Zuid-Amerika. Op North Sea Jazz klonk dit project veel minder spetterend dan beloofd. Vooral de inbreng van de Guadeloupese zangeres Malika Tirolien kon nergens echt beklijven.

De bijdrage van het Metropole Orkest, waarmee League al eerder samenwerkte, had dat kunnen doen kantelen. Maar op plaat biedt het vermaarde orkest o.l.v. Jules Buckley geen soelaas. Als er in de acht songs wat bombast nodig is, bieden de strijkers wel ondersteuning, maar vaker wordt het er alleen maar rommelig van. Vanaf het openingsnummer All The Way Home lijkt het of de band een epische klank heeft nagestreefd, alsof een grootse internationale vloot tussen de vier continenten navigeert. Het pakt uit als een warrig verhaal zonder pointe.