Autofabrikant

‘Ford misleidde klanten met verouderde navigatie’

Autofabrikant Ford is volgens de Reclame Code Commissie (RCC) misleidend te werk gegaan in reclames voor het navigatiesysteem SYNC 3. De Consumentenbond ontdekte dat Ford in Nederland nieuwe wagens aan de man bracht met een verouderd navigatiesysteem. De routekaarten waren soms wel vier jaar oud, terwijl de kopers van de auto dachten over een actueel systeem te beschikken. Volgens de RCC had Ford de informatie over de verouderde kaarten niet achter mogen houden. De Consumentenbond heeft Ford meteen gevraagd welke maatregelen het bedrijf neemt. Bijvoorbeeld door updates gratis ter beschikking te stellen en klanten daar zo nodig bij te helpen. Ford heeft niet op de vragen gereageerd, maar stelde wel een update beschikbaar. Ford zou in beroep gaan tegen de uitspraak van de commissie. (ANP)