Rijverbod

Fabrikant biedt Stint aan bij afzien van kort geding

Bij de rechtbank in Utrecht dient binnenkort een kort geding dat een gastouder uit Almere heeft aangespannen tegen het rijverbod voor de Stint dat minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) vorige week uitvaardigde. Gastouderopvang Het Kinderstraatje betwijfelt of de minister de bevoegdheid had dit rijverbod af te kondigen, aldus Werner van Bentem, advocaat van de gastouder. Die voelt zich door het wegvallen van de elektrische bakfiets ernstig beperkt in de activiteiten die zij voor maximaal zes kinderen kan uitvoeren, en maakt extra kosten. Producent Edwin Renzen van de Stint ziet meer heil in overleg met het ministerie dan in juridische procedures, en heeft om die reden de gastouder een nieuw model Stint aangeboden dat volgend jaar op de markt komt, mits het bedrijf dan nog bestaat. „Dat lijkt op omkoping”, zegt advocaat Van Bentem. (NRC)