Zwemmen

Ranomi Kromowidjojo weer sneller dan Sarah Sjöström

Ranomi Kromowidjojo heeft bij wereldbekerwedstrijden in Boedapest drie individuele gouden medailles behaald. De Nederlandse zwemster was in het weekend de snelste op de 100 meter vrije slag. Kromowidjojo had 51,01 seconden nodig voor haar race. De Zweedse Sarah Sjöström eindigde in 51,22 als tweede, voor Femke Heemskerk (51,74).

Eerder was Kromowidjojo als eerste geëindigd op de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Sjöström moest ook op die twee afstanden met zilver genoegen nemen. „Ik wilde echt graag ook de 100 vrij winnen en voelde me supersterk”, zei Kromowidjojo. „Ik had een goede race, lag bij de start al voor, maar kon de laatste 25 meter nog versnellen. Ik ben erg blij met deze tijd. Ook qua opbouw heb ik sterk kunnen zwemmen. Ik ben erg blij met de resultaten van de afgelopen dagen.”

Jesse Puts zette in de Hongaarse hoofdstad op de 50 meter vlinderslag de vierde tijd neer. Arno Kamminga werd op de 200 meter schoolslag zevende en Ben Schwietert tikte op de 200 meter vrije slag als achtste en laatste aan.

Nederland eindigde op de 4 x 50 meter gemengde estafette als eerste. Kromowidjojo, Heemskerk, Puts en Kamminga klokten 1.38,68. Het zilver was voor de Verenigde Staten (1.38,92) en het brons ging naar Rusland. (ANP)