WK Volleybal

Nederland blijft ongeslagen en vrijwel zeker van Final Six

De Nederlandse volleybalsters zijn na zeven duels op het WK in Japan nog altijd ongeslagen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison opende zondag de tweede ronde in Nagoya met een overtuigende zege in drie sets op Puerto Rico (25-16, 25-15 en 25-20). Deze maandag volgde een zege op de Dominicaanse Republiek, eveneens met 3-0 (25-19, 25-16 en 25-14).

Nederland is op basis van het aantal gewonnen sets en het saldo en setpunten vrijwel zeker van een plaats in de derde en voorlaatste ronde. De drie beste teams plaatsen zich voor die Final Six. Nederland staat in de groep tweede achter Servië, dat eveneens alle wedstrijden won, maar nog geen set heeft verloren. Woensdag volgt het duel met Brazilië en donderdag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Servië.

Puerto Rico werd zondag op alle fronten afgetroefd door de soepel draaiende machine van bondscoach Morrison. Lonneke Sloetjes tekende voor de meeste punten (11).

De Dominicaanse Republiek was maandag als nummer negen van de wereld een hoog aangeslagen tegenstander, want Nederland staat op de achtste plaats slechts één plek hoger. Het duel in Nagoya was echter geen moment spannend. De aanvalsdruk van Nederland was de Dominicaanse Republiek te machtig. (ANP)