WK Volleybal

Nederlandse volleybalsters winnen ook zesde WK-duel

De Nederlandse volleybalsters zijn na zes duels op het WK in Japan nog altijd ongeslagen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison opende de tweede ronde in Nagoya met een overtuigende zege in drie sets op Puerto Rico (25-16, 25-15 en 25-20). Het was de zesde overwinning op rij.

Nederland won in de eerste ronde alle vijf de duels. De ploeg treft nog de Dominicaanse Republiek (maandag), Brazilië (woensdag) en Servië (donderdag). De eerste drie uit de poule plaatsen zich voor de Final Six. Nederland staat tweede achter Servië, dat ook alles won, maar nog geen set verloor.

Puerto Rico werd op alle fronten afgetroefd door de soepel draaiende machine van Morrison. Lonneke Sloetjes tekende voor de meeste punten (11), ook Yvon Beliën en Anne Buijs (beiden 8) waren op dreef.

Sloetjes, Beliën en Buijs vormden de basis met Maret Balkestein-Grothues, Laura Dijkema en Nicole Koolhaas. Kirsten Knip speelde als libero. Celeste Plak, Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis stonden ook veelvuldig in het veld. „We zetten ze constant onder druk en maakten het verschil met onze service”, zei aanvoerster Balkestein na afloop. „We gaan lekker, maar zijn er nog niet. Iedere zege brengt ons dichter bij de medaille die we zo graag willen winnen.” (ANP)