Wielrennen

Søren Kragh Andersen wint Parijs-Tours

De Deen Søren Kragh Andersen heeft de 112de editie van Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De coureur van Sunweb kwam na 214,5 kilometer tussen Chartres en Tours solo aan. Niki Terpstra werd op 22 seconden tweede voor de Fransman Benoît Cosnefroy.

In de finale waren Terpstra en Kragh Andersen ten aanval getrokken. Het tweetal wist op de nieuwe gravelstroken in het parcours de voorsprong uit te bouwen, maar kreeg gezelschap van Cosnefroy van AG2R. Bij een aanval van Kragh Andersen op tien kilometer van de streep hield Terpstra de benen stil en liet het initiatief voor de achtervolging aan de Fransman. Daardoor kon de Deense koploper steeds verder uitlopen. Kragh Anderson werd vorig jaar tweede in Tours, achter Matteo Trentin.

Mollema wint in Italië

Bauke Mollema heeft zondag de GP Bruno Beghelli gewonnen, een Italiaanse koers. De Nederlander van Trek-Segafredo kwam na 196 kilometer solo aan in Monteveglio. De Spanjaard Carlos Barbero won op zes seconden de sprint voor de tweede plek van de Italiaan Manuel Belletti.

Voor Mollema is het de tweede zege van het seizoen. Hij won eerder een etappe in de wielerweek Coppi Bartali. In de Clásica San Sebastián finishte hij als tweede.

Op het lokale parcours met de beklimming van de Zappalino ontstond een groep van acht renners met naast Mollema ook Steven Kruijswijk. Nadat een aanval in de slotronde van Kruijswijk was geneutraliseerd, demarreerde Mollema op 2 kilometer voor de finish. Hij werd niet meer bijgehaald. (ANP)