Twaalf doden door noodweer Midden-Amerika

Duizenden mensen zijn geëvacueerd. Zes mensen kwamen om in het zwaargetroffen Honduras.

Een vrouw draagt haar kind in de buurt van de Choluteca rivier in Honduras.
Een vrouw draagt haar kind in de buurt van de Choluteca rivier in Honduras. Foto Jorge Cabrera/Reuters

In Midden-Amerika zijn de afgelopen dagen twaalf doden gevallen bij overstromingen en landverschuivingen door hevige regenval. Ook zijn duizenden mensen geëvacueerd. Dat meldt persbureau Reuters op basis van lokale autoriteiten. De regio wordt al dagen geteisterd door de tropische storm Michael.

Honduras is het zwaarst getroffen. Hier vielen zes doden en moesten zevenduizend getroffenen hun huis verlaten. Op sociale media zijn beelden te vinden van verwoeste huizen, ondergelopen straten en wegen die volledig zijn afgesloten door modderstromen.

In Nicaragua kwam een visser om het leven nadat zijn boot kapseisde, twee andere mensen verdronken. In El Salvador stierven twee mensen toen een boom op een auto viel. In Costa Rica kwam een persoon om het leven door het noodweer.

Lees ook: Waar komt het woord orkaan vandaan?

Op weg naar de VS

De storm Michael is momenteel onderweg naar het noorden, richting de Verenigde Staten. Volgens een meteoroloog van CNN zal de storm waarschijnlijk aanzwellen tot een orkaan. Verwacht wordt dat Michael woensdag in de staat Florida aankomt.

De regio wordt vaker getroffen door tropische stormen. Vorig jaar kwamen bijna vijftig mensen om het leven toen de storm Nate door Midden-Amerika raasde.