Milieu

Duitse politie stopt ontruiming van fel omstreden Hambacher bos

De Duitse politie trekt zich deze maandagochtend terug uit het Hambacher bos, in de omgeving van Aken en Keulen. Dat heeft minister Herbert Reul (Binnenlandse Zaken, CDU) van de deelstaat Noordrijn-Westfalen zondagmiddag bekendgemaakt, meldt de Duitse zender RTL. De terugtrekking is een overwinning voor activisten die strijden voor het behoud van het bos en een nederlaag voor energiemaatschappij RWE, die ruim honderd hectare bos wil kappen voor de winning van bruinkool. De uitspraak van Reul volgt op het oordeel van de bestuursrechter in Münster van afgelopen vrijdag. Die legde een tijdelijk rooiverbod op. Volgens Reul is er de „komende twee jaar” geen sprake van een ontruiming van het bos. RWE is sinds eind jaren zeventig eigenaar van het bos. (NRC)