Bulgarije

Bulgaarse onderzoeksjournalist Viktoria Marinova (30) vermoord

Een Bulgaarse journalist die onderzoek deed naar fraude met EU-fondsen is vermoord in de stad Ruse. Dat heeft de openbaar aanklager zondag bekendgemaakt. De 30-jarige Viktoria Marinova werkte bij de lokale televisiezender TVN. Het is nog niet duidelijk of haar dood iets te maken heeft met haar werk als journalist. Haar laatste verslag ging over de arrestatie van twee journalisten die onderzoek deden naar de vernietiging van documenten over corruptie met Europese aanbestedingen. Volgens lokale media zou ze zijn verkracht, mishandeld en gewurgd. Haar lichaam werd zaterdagmiddag gevonden in een park in de Noord-Bulgaarse stad. Haar persoonlijke spullen zouden grotendeels verdwenen zijn. Het is de derde keer in een jaar tijd dat een journalist vermoord is in een EU-lidstaat. (NRC)