KLM-toestel

F-16’s ingezet vanwege agressieve man op lijnvlucht uit Abu Dhabi

De marechaussee heeft zaterdagochtend een 29-jarige Amerikaan gearresteerd die zich agressief gedroeg aan boord van een KLM-vlucht van Abu Dhabi naar Amsterdam. Ook werden twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht ingezet.

KLM noemt het „zeer ongebruikelijk” dat er F-16’s zijn ingezet. De Koninklijke Luchtmacht bevestigt dat. Er staan permanent twee bewapende F-16’s klaar om op te stijgen in Leeuwarden of in Volkel. De luchtmacht kreeg een verzoek van Eurocontrol (MUAC), de Europese luchtverkeersleiding. „Als wij een verzoek krijgen, stijgen we altijd op uit voorzorg”, aldus de woordvoerder van de Luchtmacht. De F-16’s stegen om half zeven ’s ochtends op en hebben het toestel van KLM vanaf de Nederlands-Duitse grens naar Schiphol begeleid. (NRC)