Ten minste 50 doden bij ongeluk in DRC

Een tankwagen kwam in botsing met een bus. De inhoud van de tankwagen kwam tot ontploffing.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto iStock

Bij een ongeluk met een tankwagen in de Democratische Republiek Congo zijn zaterdag ten minste vijftig mensen om het leven gekomen. Het voertuig kwam in botsing met een bus waarna een grote ontploffing volgde. Nog eens honderd mensen liepen lichte tot ernstige verwondingen op, mede omdat zij na het incident waren toegesneld om de lekkende benzine op te vangen.

Het ongeluk vond zo’n 130 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kinshasa plaats, meldt persbureau Reuters. “Een konvooi staat klaar. Wij gaan er naar toe om de lichamen te begraven”, liet Atu Mabwana weten, gouverneur van de provincie Centraal-Congo.

In het Midden-Afrikaanse land vinden vaker grote verkeersongelukken plaats. De DRC staat onder meer bekend om de erbarmelijke staat van de wegen, onder meer door jarenlange oorlogen. In 2010 kwamen bijvoorbeeld 230 mensen om het leven toen een tankauto op zijn kant belandde en eveneens voor een grote explosie zorgde.