Voetbal

In opspraak geraakte Ronaldo niet opgeroepen voor Portugese team

Cristiano Ronaldo komt dit jaar niet meer in actie voor de Portugese nationale ploeg. De speler is door bondscoach Fernando Santos buiten de selectie gehouden voor de komende Nations League-wedstrijd tegen Polen en de oefenwedstrijd tegen Schotland. Over de reden laten de coach en aanvaller zich niet uit, maar aangenomen wordt dat de recente beschuldiging door een Amerikaanse vrouw van seksueel misbruik een rol speelt. Het misbruik zou in 2009 hebben plaatsgevonden in Las Vegas. Ronaldo werd in september al niet geselecteerd voor de Portugese nationale ploeg. Ook in november zal hij er niet bij zijn wanneer er twee interlands op de planning staan, bevestigde Santos. Over een definitief einde van de loopbaan bij het Portugese team voor de 33-jarige wereldster werd nog niet gerept. (NRC)